Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2014 | 10:03
Autorităţi publice locale din Moldova, în vizită în Estonia
Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, autorităţi publice locale din Şoldăneşti, Rezina şi Floreşti au efectuat în perioada 20-27 septembrie o vizită în Estonia.
Delegația moldovenească s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor centrale din cadrul Ministerului Mediului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministrul Agriculturii din Estonia, precum și cu reprezentanți ai Primăriei orașului Tallinn, autorităţile locale din orașul Kohila şi regiunea Lääne-Viru (Rakvere, Someru), informează ambasada Moldovei în Estonia.

Participanţii au vizitat cele mai mari companii estoniene în domeniul managementului deşeurilor solide din Estonia: Asociaţia Estoniană de Management al Deşeurilor, Ragna Sells AS şi AS Vireen unde au fost informaţi despre dezvoltarea programelor locale în acest domeniu, cu finanţare din fonduri europene.
Scopul vizitei a fost studierea modului de funcţionare a sistemului managementului deşeurilor solide în Estonia, prin prisma divizării atribuţiilor şi responsabilităţilor între sectoarele public şi privat, la diferite nivele de administrare şi preluarea experienţei estoniene pentru îmbunătăţirea acestui serviciu în Moldova.

Vizita a fost organizată cu susţinerea Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi suportul Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn, în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam