Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2014 | 13:11
Autorităţile din Moldova nu au fost anunţate despre modificarea mecanismului de ieşire/intrare a moldovenilor în Rusia
Ministerul de Externe a luat act de decizia anunţată de către conducerea Serviciului Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse, potrivit căreia este modificat mecanismul de ieşire/intrare pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor Republicii Moldova care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul statului respectiv, stabilit de legislaţia rusă. În context, ministerul precizează că, în momentul anunţării acestei decizii, autorităţile Moldovei nu au fost notificate oficial despre noile reguli şi perioada aplicării acestora.
„Având în vedere faptul că prevederile respective, odată confirmate oficial, vor afecta toți cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse, Ambasada Moldovei la Moscova a adresat, prin canale diplomatice, o solicitare de clarificare a prevederilor legislației Rusiei în baza cărora va fi aplicat noul mecanism, precum și dacă acesta se va extinde asupra cetățenilor Moldovei cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare pe teritoriul acestui stat până la data de 5 noiembrie 2014, când a fost anunțată intrarea în vigoare a noului mecanism”, se arată într-un comunicat.

Astfel, ministerul recomandă cetățenilor Republicii Moldova care cad sub incidența acestor modificări să urmărească comunicatele emise de MAEIE privind normele juridice ce vor fi aplicate de către Federația Rusă la ieșirea/intrarea pe teritoriul acestei țări.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam