Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Mai 2014 | 10:04
Autorităţile locale pot beneficia de seminare de informare despre proiectele europene
Reprezentanţii autorităţilor publice locale pot beneficia de seminare de informare despre cum pot accesa fondurile europene. Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti, România, este dispusă să organizeze simpozioane de informare în cât mai multe localităţi din Republica Moldova.
Preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni din Ploieşti, Daniel Adam, a spus că odată ce Republica Moldova se află în perioada de pre-aderare la Uniunea Europeană, s-a decis lansarea campaniei de informare despre beneficiile accesării fondurilor europene nerambursabile. „Beneficii, metode de accesare, problemele cu care s-a confruntat România şi pe care Moldova le poate evita, au fost prezentate în cadrul celor patru simpozioane deja organizate”, a comunicat Daniel Adam.

Preşedintele Ligii a precizat că este important ca lumea să conştientizeze cum îşi poate dezvolta localităţile accesând fondurile europene. Daniel Adam a adăugat că după ce vor fi organizate cât mai multe simpozioane de informare, campania va trece la a doua etapă, vor fi organizate vizite de informare în România unde participanţii se vor întâlni cu persoane care deja au accesat şi au implementat proiectele europene, informează IPN.

Printre proiectele deja finalizate de către Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti întru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova se numără şi o degustare de vin moldovenesc în România, o masă rotundă în preajma Summit-ului de la Vilnius când Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE. Dar mai urmează ca în vară să se organizeze Târgul universităţilor din România pentru a-i informa pe absolvenţii din Moldova despre oportunităţile acestora.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam