Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2018 | 16:28
Autorităţile vor acorda asistenţă pentru repatrierea tânărului decedat în SUA
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău va acorda asistenţa necesară pentru repatrierea corpului neînsufleţit a tânărului, în vârstă de 23 de ani, care a decedat, în urma accident rutier în SUA. O solicitare în acest sens a fost făcută astăzi în debutul şedinţei de Guvern de către premierul Pavel Filip.
„Vreau să vorbesc şi despre un tânăr de 23 de ani, care şi-a pierdut viaţa lovit de o maşină în SUA. Am înţeles că rudele au nevoie de o sumă mare de bani pentru al aduce acasă şi rugămintea este către Ministerul de Externe. Să luaţi legătura cu Ambasada Republicii Moldova în SUA, cu rudele tânărului. Şi vă rog să vă implicaţi în cel mai direct mod, astfel încât să ajutaţi familia să aducă acest tânăr acasă. Este o tragedie pentru familie şi este cazul să ne implicăm”, a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

Amintim că, tânărul în vârstă de 23 de ani a decedat după ce a fost lovit de către o mașină în timp ce se deplasa regulamentar. Rudele și prietenii au cerut ajutorul oamenilor pentru a aduna bani cu scopul de a fi repatriat corpul neînsuflețit al tânărului.
 
 
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam