Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2014 | 09:48
Autospecială de pompieri, donată în raionul Ungheni
Raionul Ungheni va beneficia de o nouă autospecială de pompieri complet echipată. Aceasta a fost donată de oraşul Kaarina din Finlanda şi regiunea Jõgeva din Estonia, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
Ambasadorul Victor Guzun a exprimat mulţumiri primarului oraşului Kaarina, Harri Virta, şi Guvernatorului regiunii Jõgeva, Viktor Svjatõšev, apreciind contribuţia acestora la dezvoltarea cooperării bilaterale moldo-estoniene.

Acţiunea se înscrie în cadrul proiectului Ambasadei Moldovei la Tallinn de aprofundare a cooperării dintre administraţiile publice locale din Republica Moldova şi Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam