Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2015 | 11:24
Basarabenii din Constanţa îşi ajută semenii veniţi la studii
Tinerii basarabeni din Constanţa îi vor ajuta pe semenii lor veniţi la studii să se încadreze în mediul studenţesc şi academic, în cadrul proiectului „Adoptă un boboc 2015”.
 „De asemenea, acest proiect oferă şansa şi sprijinul tinerilor români basarabeni să cunoască adevărata viaţă studenţească, aici la malul Mării Negre”, se arată în mesajul OSB Constanța plasat pe un site de socializare.

În cadrul proiectului sunt preconizate campionate de bowling, biliard, ping-pong și minifotbal. De asemenea, vor fi organizate excursii la Delfinariu, la Muzeului Marinei Române, Muzeului de Istorie şi Arheologie și la Moscheea Carol I din Constanța.

Proiectul este lansat de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam