Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2015 | 12:00
Basarabenii din Paris au comemorat victimele evenimentelor din aprilie 2009 (FOTO)
Basarabenii din Paris au organizat marţi, 7 aprilie, în faţa ambasadei Republicii Moldova în Franţa, un miting de comemorare a evenimentelor din aprilie 2009.
În cadrul acțiunii de protest au fost afișate pancarte cu lozincile: „Cine o să răspundă?”, „Unde-s torționarii?”, „Când va fi dreptate?”, „Fără Dreptate nu există Libertate!”, „Nu v-am votat să vă împărțiți Moldova!”, „Jos mafia Plahotniuc!”, „Țineți-vă promisiunile pro-europene”.

„S-au comemorat victimele din 7-8 aprilie 2009 și s-a protestat contra faptului că nu s-a făcut dreptate. Manifestanții au reamintit că în acele zile peste 600 de tineri au fost maltratați și torturați în străzi și comisariate, iar unii dintre ei au decedat. Dacă până în 2014 niciuna din persoanele implicate în acele crime (polițiști, procurori, judecători, miniștri, șef de stat...) nu a fost condamnată definitiv, în 2014-2015 guvernanții „pro-europeni” au venit cu găselnița „condamnat dar dispărut din sala de judecată”, a declarat pentru TRM.MD Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris.


„Cu mare bucurie și speranță am urmărit evenimentele din centrul Chișinăului din 5 aprilie curent. Credem că astfel de evenimente, mai multe și mai numeroase, vor aduce schimbarea până la capăt” a declarat Alexandru Levițchi, secretarul asociației LaParis.

„În timpul mitingului s-a ajuns la concluzia că guvernanții s-au discreditat prin ilegalitățile comise sub stindard european și devine din ce în ce mai evident că unica cale de integrare europeană a Republicii Moldova este unirea cu România”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Clubul Liberal Paris.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam