Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Iunie 2014 | 16:35
Basarabenii îndemnaţi să participe la Colocviul „C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova”
Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Asociaţia „Jeunes Moldaves” din Franţa anunţă lansarea înscrierilor pentru Colocviul „C.A.E.S.A.R. Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova”.
Scopul evenimentului care va avea loc la data de 28 iunie la Bucureşti este de a identifica soluții practice prin care România ar putea contribui la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin intermediul mediului diplomatic, încurajând discuții deschise pe teme de securitate, economice, culturale și sociale.

Site-ul proiectului anunţă că principalele teme vor fi cele legate de securitate și cooperare în probleme de politică externă, inclusiv problema transnistreană și cea legată de securitate energetică, subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment își propune să aducă la aceeași masă tineri experți din România și Republica Moldova în domenii de cooperare regională, relații internaționale, cooperare pentru dezvoltare și afaceri europene, atât din cele două țări, cât și din străinătate, împreună cu experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și private din România.

Tinerii interesați să participe la Colocviu se pot înscrie până la data de 20 iunie 2014 prin completarea formularului de înscriere disponibil  la adresa: http://goo.gl/as3paG și prin transmiterea unui CV la tudor.oprea@caesar-romania.eu.

De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil aici: http://goo.gl/XIgrKQ
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam