Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iulie 2017 | 11:58
Băştinaşi din Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit la procurarea unui autoturn
Băştinaşii oraşului Ialoveni, plecaţi peste hotare, au contribuit cu peste 2500 de dolari, la procurarea de către primărie a unui autoturn. Autospeciala va ajuta autorităţile să efectueze reparaţii la înălţime, să schimbe becuri, pentru lucrări la instituţiile publice, precum şi să cureţe copacii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Procurarea acestui autoturn a fost posibilă graţie Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu contribuţia Guvernului Elveţiei şi a Asociaţiei băştinaşilor plecaţi peste hotare. Preşedinta asociaţiei, Tatiana Vrajmaş, a menţionat că acest autoturn va aduce economii la bugetul local.
 
Managerul proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”, Olesea Cazacu, spune că evenimentul este parte a campaniei „Dezvoltăm cu drag acasă”, în care 23 de asociații de băștinași în parteneriat cu autoritățile locale lansează proiecte realizate în comun, prin care vor îmbunătăți viața a peste 200 de mii de persoane din 23 de localități.

Cele 23 de localități beneficiare ale proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” au fost selectate prin concurs în anul 2015. Oamenii acestor localităţi vor beneficia de proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii locale şi de condiţii mai bune de viaţă.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Alegerea unei profesii îi preocupă la fel de mult atât pe adolescenţi, tineri cât şi pe părinţii lor - de aceasta depinde viitorul, bunăstarea şi într-un final fericirea. Toate acestea sunt valabile doar în cazul în care faceţi o alegere corectă, pledând pentru job-ul în care vă regăsiţi.
Radio Moldova
Duminică, 25 februarie, redactorul Nina Jovmir invită radioascultătorii la o nouă ediţie din cadrul proiectului dedicat colectivelor muzicale ale Companiei „Teleradio-Moldova”. Învitatul emisiunii este Valentin Budilevschi, Maestru în Artă, Artist al Poporului, prim dirijor şi conducător artistic al Capelei Corale „Moldova”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam