Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2015 | 13:58
Băuturi alcoolice premiate cu aur în Federaţia Rusă
Două tipuri de băuturi tari şi porumbul dulce fabricat în Republica Moldova au fost premiate cu aur în cadrul expoziţiei „Prodexpo – 2015”, desfăşurat în perioada 9 – 13 februarie la Moscova, Federaţia Rusă.
Potrivit Radio Moldova Actualități, premierea produselor moldoveneşti în capitala rusă surprinde, întrucât Federaţia Rusă a stabilit restricţii la importul de băuturi alcoolice, fructe şi legume, dar şi la conservele moldovenești din cauză că acestea nu ar corespunde cerinţelor de siguranţă alimentară.

Ministerului Agriculturii de la Chişinău, precizează că, din cauza sancţiunilor stabilite de partea rusă, producătorii din Moldova au ales un alt mod de participare, fără organizarea standurilor reprezentative.

Majoritatea agenților economici au participat la întrevederi, conferințe și alte evenimente de promovare a produselor alimentare și băuturilor, notează sursa citată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam