Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2014 | 12:48
Belgia: Expoziţie de hărţi consacrată Zilei Independenţei Moldovei
Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a organizat lansarea unei expoziţii de hărţi vechi, consacrate Zilei Independenţei Republicii Moldova. La eveniment au fost invitaţi numeroşi reprezentanţi ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, precum şi compatrioţi stabiliţi cu traiul în Belgia.
La inaugurare, ambasadorul Moldovei în Regatul Belgiei, Mihai Gribincea, le-a adresat felicitări conaționalilor cu ocazia sărbătorii, menţionând semnificaţia acestei zile în istoria țării. Au fost trecute în revistă realizările înregistrate pe parcursul ultimilor ani, în special pe dimensiunea europeană, cât şi obiectivele care urmează a fi implementate în viitor, informează reprezentanța diplomatică la Bruxelles.

Reprezentanţii comunităţii moldoveneşti, dar şi ziariştii străini prezenţi la eveniment au remarcat importanţa organizării unor astfel de acţiuni culturale, menite să promoveze imaginea ţării şi să consolideze relaţiile compatrioţilor cu ţara de origine, în cadrul cărora pot fi discutate subiecte de interes comun, dar şi stabilite contacte noi între conaţionali şi cercurile academice, de ştiinţă şi de afaceri din ţara de reşedinţă şi organizaţiile internaţionale.

Oaspeţii prezenţi la eveniment au servit cu această ocazie vin moldovenesc şi bucate tradiţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam