Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2015 | 16:43
Beneficiile integrării europene, explicate de ambasadorul Guzun elevilor din Slobozia-Duşca
Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn (Estonia), împreună cu Secretarul II al Ambasadei Gândea Tatiana, a ţinut astăzi o lecţie publică on-line pentru circa 100 elevi şi profesori ai Gimnaziului Slobozia-Duşca. Tematica discuţiilor a fost centrată asupra beneficiilor ţării noastre în procesul de integrare europeană.
Totodată, Victor Guzun a vorbit și despre experiența Estoniei, despre problemele întâmpinate de comunitatea estoniană în apropierea de UE.

Elevii s-ar arătat profund interesați de subiectele vizate, adresând mai multe întrebări. În urma discuției, elevii gimnaziului au găsit răspunsuri la multe întrebări de care erau preocupați referitor la oportunitățile integrării țării noastre în UE.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam