Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2014 | 10:35
Beneficiile semnării Acordului de Asociere RM-UE, discutate la Tallinn
Ambasadorul Moldovei la Tallinn, Victor Guzun, a participat la discuţiile publice pe marginea semnării Acordurilor de Asociere ale UE cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Acţiunea a avut loc la iniţiativa Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Estoniei.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Estonia, la discuţiile publice au participat preşedinţii şi membrii Comisiilor Parlamentare Afaceri Europene şi Afaceri Externe, membri ai grupurilor de prietenie respective și lideri de opinie.

În cadrul discuţiilor, oficialul moldovean a făcut o prezentare a situaţiei ţării noastre în contextul semnării Acordului de Asociere, care include Zona de Liber Schimb, au fost prezentate aspectele economice conexe semnării Acordului, implicaţiile lor pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei din regiunea transnistreană.

În cadrul evenimentului, Victor Guzun a vorbit despre proiectele prioritare şi cele în derulare, campania de informare despre avantajele integrării europene, priorităţile următoare ale ţării noastre, inclusiv obţinerea perspectivei de integrare europeană.

Diplomatul a evidenţiat suportul oferit de către Estonia în finanţarea proiectelor bilaterale în baza mecanismului cooperare pentru dezvoltare, campanii de informare europeană.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam