Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2015 | 11:15
Bilete la Expoziţia Mondială pentru moldovenii care au drum spre Milano
Moldovenii care au drum la Milano se pot alege cu bilete de intrare gratuită la World Expo Milano 2015. Eligibili pentru a aplica la concurs sunt cetăţenii care vor efectua o călătorie până pe 31 octombrie 2015, precum şi cei care deja se află la Milano.
Potrivit organizatorilor, cei interesați trebuie să completeze un formular de participare, să aleagă o zi pentru plecarea la Milano, pentru a vizita pavilionul țării, precum și întreaga expoziție, și săptămânal să urmărească site-ul www.worldexpo.md și pagina pavilionului pe Facebook. Fiecare câștigător se va bucura de două bilete de intrare.

În concurs se pot înscrie absolut toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de țara unde se află la moment. Important ca până la 31 octombrie 2015 să aibă drum la Milano.

Participanții care s-au înscris la concurs, dar care nu s-au găsit printre cei zece câștigători, participă în mod automat la următoarea extragere. Astfel, șansele de câștig sunt mai mari pentru toți participanții. Extragerea va purta un caracter aleatoriu, iar câștigătorii își vor primi biletele direct în poșta electronică.

Amintim că din 1 mai până pe 31 octombrie, Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală „Expo-Milano 2015”, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției este „Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”. În primele trei luni de la lansarea Expo-Milano 2015, pavilionul Republicii Moldova a găzduit variate evenimente de prezentare a celor mai importante ramuri ale economiei țării: agricultură, textile, vinificație, turism. De asemenea, vizitatorii au parte de diverse expoziții de picturi, precum și master-class-uri culinare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam