Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2014 | 12:50
Biroul Relaţii Interetnice lansează un ghid pentru tinerii care vor să studieze în Italia
Biroul Relaţii Interetnice va lansa mâine, 17 aprilie ,,Ghidului pentru viitori studenţi”, informaţie utilă pentru tinerii ce sunt interesaţi să îşi continue studiile în Italia - parte a proiectului Back2Moldova.
Ghidul are drept scop informarea viitorilor studenţi cu privire la condiţiile de admitere şi desfăşurarea studiilor la Universitatea din Bologna. Acesta este editat la iniţiativa unui reprezentant al diasporei moldoveneşti din Italia, membru al Asociaţiei ,,Gaudeamus” din oraşul Bologna, Italia, Tatiana Gorea, studentă a facultăţii de Drept.

Evenimentul de lansare a Ghidului va avea loc la data de 17 aprilie la Chişinău cu participarea elevilor claselor terminale din licee. În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea ghidului ce explică sistemul de învățământ italian şi oportunităţile de studii la Universitatea din Bologna, precum şi discuţii despre posibilităţile de aplicare la studii în străinătate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam