Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2015 | 10:56
Brandul turistic moldovenesc, lansat la târgul internaţional „Vakantiebeurs”
Companiile din Republica Moldova au participat în premieră la târgul internaţional turistic „Vakantiebeurs” care a avut loc între 13 şi 18 ianuarie, în oraşul olandez, Utrecht. În cadrul evenimentului, a fost lansat noul brand turistic al ţării noastre.
Târgul este vizitat anual de peste o sută de mii de vizitatori, iar standul țării noastre a fost vizitat de un număr mare de companii interesate de serviciile oferite de operatorii turistici.

„Vakantiebeurs” este unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul turismului din Europa la care participă operatorii turistici, agențiile de stat responsabile de promovarea turismului, companii aeriene, producătorii de echipament turistic și prestatori de alte servicii conexe.

Participarea Moldovei a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, cu susținerea financiară oferită de USAID Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam