Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Iulie 2015 | 12:27
BRD a confirmat participarea a 100 de copii moldoveni de peste hotare la tabăra DOR 2015
120 de tineri moldoveni stabiliţi peste hotare, precum şi semenii lor din Republica Moldova, vor participa la tabăra de vară DOR - Diasporă, Origini, Reveniri, proiect destinat copiilor şi adolescenţilor din diaspora moldovenească. Programul, ce se va desfăşura în perioada 20-28 august, are scopul de a consolida legăturile emoţionale, culturale şi de identitate cu ţara lor de baştină. Ce surprize au pregătit organizatorii, echipa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), aflăm de la Mariana Roşca, consultant principal la BRD.
Mariana Roșca a declarat, pentru realizatorii emisiunii „Matinal de Weekend” de la Radio Moldova că, agenda evenimentului include activități sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii. De asemenea, sunt programate vizite culturale și întâlniri oficiale.

„La prima ediție am testat cum va fi, dacă sunt interesați copiii de peste hotare să revină acasă. Din experiența noastră, am văzut că sunt, au revenit și la ediția a doua, și vor reveni și la cea de-a treia, împreună cu frații, cu surorile. Anul acesta vor participa cu 20 de tineri mai mult, decât în ediția de anul trecut. Am confirmat participarea a 100 de copiii moldoveni de peste hotare, așteptăm deja confirmarea lor”, a menționat reprezentantul BRD.

În acest an, participanții nu vor achita o taxă de participare la programul DOR, însă toți copiii își achită drumul tur-retur.

Mariana Roșca a lansat, de asemenea, un apel către ascultătorii Radio Moldova, de a contribui la strângerea fondurilor, pentru a achita biletul spre Moldova a unei fetițe din Canada, care și-ar dori foarte mult să revină acasă, însă familia sa nu își permite să achite costul biletului, care atinge suma de 1000 de euro.
Mai multe detalii aflați din interviul realizat de echipa emisiunii „Matinal de Weekend” de la Radio Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam