Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Aprilie 2015 | 16:19
BRD a dat startul lecţiilor publice
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a dat startul lecţiilor publice. Prima lecţie publică din acest an a fost prezentată de profesorul universitar din Tulane University din SUA, Alla Roşca. La eveniment au asistat peste 30 de participanţi din diferite domenii de activitate, care s-au încadrat în discuţii şi au participat activ la dezbateri.
Evenimentul a avut loc miercuri, 22 aprilie, şi s-a desfăşurat cu genericul „Propaganda and Manipulations: how does it works?” (Propaganda și Manipulările: cum funcționează? ).

Întrunirea a avut loc în parteneriat cu Asociația „Moldova AID” și Biblioteca B.P. Hasdeu.

Următoarea lecție publică se va desfășura în luna mai.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam