Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2015 | 09:42
BRD a încheiat procedurile de confirmare a participării copiilor din diasporă la programul DOR
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a încheiat procedurile de confirmare a participării copiilor şi tinerilor din diasporă ce vor lua parte la programul DOR- Diaspora * Origini *Reveniri ce se va desfăşura în perioada 21-28 august.
Programul DOR se desfășoară al treilea an consecutiv, sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Republicii Moldova, resursele financiare necesare fiind alocate din bugetul de stat, sub programul bugetar „Susținerea diasporei moldovenești”.

Scopul Programului DOR este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate a copiilor și tinerilor din diasporă cu Republica Moldova.

Programul își propune conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile Republicii Moldova, de a descoperi valorile patrimoniului cultural, tradițiile naționale, frumoasele cărări necunoscute ale Moldovei, precum şi pe promovarea imaginii Moldovei în lume.
 

Copiii sunt încurajaţi să comunice în limba română, să înveţe lucruri noi legate de istoria şi cultura ţării noastre, să se simtă acasă. Acest obiectiv este atins prin intermediul activităţilor educative şi recreative la care participă copiii și tinerii pe durata taberei.

Pentru a asigura legătura cu semenii lor din Republica Moldova, la DOR vor participa copii și tineri din țară, care vor fi informați ulterior despre acceptarea lor la program.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam