Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2016 | 09:02
BRD lansează astăzi programul de granturi tematice destinat cetăţenilor moldoveni de peste hotare
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora va lansa astăzi, 12 februarie, programul de granturi tematice destinat cetăţenilor Republicii Moldova de peste hotare „Diaspora Engagement Hub”.
În cadrul programului „Diaspora Engagement Hub” vor fi oferite, pe parcursul unui an, 39 de granturi tematice  în valoare totală de 125.000 de franci elvețieni (echivalentul a peste două milioane de lei) pentru consolidarea diasporei, atragerea capitalului uman, proiecte inovatoare.

La eveniment vor participa: Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip; Simone Giger, șefa Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova (SDC); Antonio Polosa, șeful misiunii OIM în Republica Moldova, Valeriu Turea, șeful BRD.

„Diaspora Engagement Hub” este implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat și Organizația Internațională a Migrației (OIM), misiunea din Moldova, cu susținerea financiară a  Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC), cu scopul de a ajuta cetățenii Republicii Moldova de peste hotare în aplicarea ideilor lor și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam