Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2014 | 13:23
BRD lansează mai multe acţiuni dedicate diasporei
În lunile august-septembrie, Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD) va organiza mai multe acţiuni, unele dintre acestea vor avea loc în premieră în Republica Moldova.
Startul acestei serii de evenimente va fi dat pe 21 august, cu tabăra de vară DOR, ediția a II-a, care va dura până pe 27 august. În cadrul programului vor participa 104 copii originari din Moldova.

În perioada 28-30 august, în Republica Moldova vor fi organizate pentru prima dată Zilele Diasporei. În cadrul lor, sunt preconizate desfăşurarea unor acţiuni în toată țara.

Apoi, în perioada 1-3 septembrie va fi organizat cel de-al Vl-lea Congres al diasporei, la care vor participa reprezentanții diasporei moldovenești din Italia, Franța, Federația Rusă, Grecia, România, Portugalia, Estonia, Germania, Elveția, Lituania, SUA, Marea Britanie, Suedia, Liban, Regatul Țărilor de Jos, Cehia, Irlanda, Kazahstan și Canada.

Potrivit BRD, toate aceste evenimente sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam