Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Februarie 2014 | 14:02
BRD selectează candidaţii pentru stagii
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a început astăzi etapa de preselecţie a persoanelor înscrise la programul de stagii 2014. 42 de tineri au aplicat dosarul pentru a fi parte a echipei biroului pentru o perioadă de la 3 la 6 luni. Dintre aceştia, doar 17 persoane au fost invitate la interviu.
Potrivit datelor BRD, dosarele au fost evaluate în baza a următoarelor criterii: relevanța studiilor, activitatea extracurriculară, motivarea și interesul, studii, experiență relevantă peste hotare.

Programul de stagii este destinat studenților și absolvenților facultăților relații internaționale, jurnalism, relații publice și comunicare, administrare publică, management, economie, statistică, precum și altor persoane interesate.

E de menţionat că BRD a încurajat să participe la Program în mod special studenții originari din Republica Moldova reveniți de la studii din străinătate.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam