Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Februarie 2014 | 12:51
BRD va colabora cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) va semna, în viitorul apropiat, un Acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din România. Acordul ‎va prevedea mecanisme concrete de interacţiune în beneficiul cetăţenilor ambelor ţări aflaţi peste hotare.
Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul unei vizite la Bruxelles, șeful BRD, Victor Lutenco, a stabilit contacte directe și a făcut schimb de experiență cu omologii săi din România, Georgia, Ucraina, Malta, Muntenegru. Un rezultat al acestor dialoguri este și un proiect comun al Republicii Moldova și Georgia.

Aflat la Bruxelles, Victor Lutenco s-a întâlnit cu membrii diasporei din Belgia, moldovenii s-au arătat interesați de subiecte ce țin de antreprenoriat, lansarea afacerilor și reformele în acest domeniu în Republica Moldova, situația migrațională în Rusia și lansarea unei curse aeriene directe Chișinău-Bruxelles.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam