Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Mai 2014 | 10:02
„Brio Sonores” din Republica Moldova a câştigat Marele Premiu la „Românii au talent”
Tenorii din grupul „Brio Sonores” din Republica Moldova sunt marii câştigători ai concursului de talente „Românii au talent”, realizat de un post privat de televiziune din România. Pe lângă titlu, cei opt tenori din Moldova au primit, vineri seara, şi cecul de 120 de mii de euro, informează protv.ro.
În cadrul preselecțiilor, membrii grupului muzical au menționat că, dacă vor câștiga acest concurs, vor investi banii într-un studio, unde să-și realizeze ideile muzicale.

„La „Românii au talent” am hotărât să venim, deoarece vrem să fim auziți, vrem să știe lumea de acest gen care se bazează pe vocea naturală, vie, care prin vibrația sufletului creează o melodie pentru alt suflet care ascultă. Ne-am hotărât de îndată ce am auzit de preselecția națională”, au declarat tinerii.
Formația „Brio Sonores” a fost înființată în anul 2009, în cadrul Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” de pe lângă Mănăstirea Zăbriceni, inițial fiind un cor bisericesc.Colectivul a avut o evoluție calma până în anul 2013, când au început să abordeze genul pop-opera, care le-a adus marele succes, evoluând la mai multe evenimente. Până acum, au participat la diferite concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

Vârsta membrilor grupului este cuprinsă între 22 și 35 de ani. Valeriu, Adrian și Alexei sunt soliști ai Teatrului de Operă și Balet, iar ceilalți sunt studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Toți au pornit  să cânte într-un cor bisericesc, după care au continuat să creeze împreună ceva nou, ceva unic.

Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam