Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2014 | 12:35
Bruxelles: Un general moldovean a lansat o carte dedicată Transnistriei
La Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice a avut loc lansarea cărţii ”Transnistria 1990–1992. Cronica unui război ”nedeclarat”, cu participarea autorului, generalul Ion Costaş, fost ministru al Afacerilor Interne şi ministru al Apărării al Republicii Moldova în anii 1990-1992.
În cadrul lansării, autorul lucrării, împreună cu analistul politic Vladimir Socor, invitat special al evenimentului, au făcut o radiografie a conflictului din Transnistria și implicațiile acestuia pentru securitatea regională, au vorbit despre similititudinile și deosebirile dintre evenimentele din Transnistria de la începutul anilor 90 ai secolului trecut și cele de astăzi din Estul Ucrainei.O prezentare a lucrării menționate a avut loc și la Centrul de Politici Europene (European Policy Centre) din Bruxelles, precum și în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, evenimente la care au participat membri ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles, reprezentanți ai cercurilor academice și ai comunității moldovenești din Belgia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam