Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Decembrie 2017 | 15:19
Bucătăria moldovenească a făcut impresie la Târgul de Crăciun din Atena
La finele lunii noiembrie, în centrul expoziţional Helexpo din capitala Greciei s-a desfăşurat a 18-a ediţie a Târgului Internaţional de Crăciun, unde au participat corpurile diplomatice străine, acreditate în Grecia. Scopul acestui eveniment a fost unul nobil: colectarea mijloacelor băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile. Ambasada ţării noastre tot s-a aflat printre participanţi, iar la emisiunea „Moldovenii de pretutindeni” a fost prezentat chiar şi un reportaj de la târg.
Mâncare tradițională, obiecte de artizanat, vinuri aromate, muzică, dans și voie bună - acestea au fost ingredientele adunate în meniul Târgului Internațional de Crăciun, organizat la Atena. Fiecare din cele circa 30 de țări participante timp de două zile au prezentat cultura, gastronomia și tradițiile populare luate cu ei din țara de baștină. Standul Republicii Moldova a fost viu colorat și bogat în obiecte variate, lucrate manual de membrii Uniunii de Prietenie Moldo-Elene, „Alexandros Ipsilantis”.

„În primul rând, mă bucur că avem posibilitate să participăm la o expoziție cu scop caritabil. În al doilea rând, ne bucurăm că reprezentăm țara peste hotare și impresiile sunt cele mai pozitive, suntem în preajma sărbătorilor și ar fi păcat să avem dispoziție negativă”, spune una dintre gospodinele moldovence.

La capitolul bucătărie națională, gospodinele participante au propus oaspeților gustări calde și dulciuri, sarmale, colăcei, clătite, colțunași, torturi și prăjituri. Un interes aparte a fost pentru figurile din lemn, confecționate de artistul Iurie Cipileaga.

„Toți spun că buticul nostru a fost unul colorat, frumos, foarte viu și ei ar dori ca Republica Moldova să fie printre țările participante și în continuare. Moldova s-a prezentat la un nivel foarte înalt. Deja am văzut în boxa noastră câți bani s-au adunat și sperăm să contribuim cât mai activ pentru scopul caritabil”, a menționat o altă participantă la expoziție.

Reportajul video îl puteți urmări mai sus. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam