Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2015 | 15:29
Bucatele tradiţionale moldoveneşti, la mare căutare în capitala Estoniei
Bucatele tradiţionale moldoveneşti: mămăliga, friptura, sarmalele şi vinul moldovenesc pot fi savurate de estonieni, finlandezi şi suedezi în inima Tallinnului (Estonia), unde e deschis de ceva timp restaurantul tradiţional moldovenesc „Lăutarii”, relatează Mesager.
Stăpâna restaurantului este rusoaică, dar cunoaște tradițiile și bucătăria moldovenească, bucatele fiind gătite de bucătari invitaţi din Moldova.

„Gătim după reţetă, făina de porumb o procurăm din Moldova, la fel și brânza. Iar vinul moldovenesc este adus într-un sortiment larg deoarece cererea este foarte mare”, a remarcat Marina Kosulinikova, directorul restaurantului „Lăutarii” din Tallinn.

Restaurantul moldovenesc, deși a fost deschis de numai doi ani, a reușit să devină locația preferată pentru gurmanzii de diverse naționalități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam