Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Martie 2015 | 15:36
Bucatele tradiţionale moldoveneşti, prezentate la Seara Gusturilor Francofone, în Varşovia
Colectivul Ambasadei Republicii Moldova în Polonia a luat parte la Seara Gusturilor Francofone. La evenimentul, prilejuit de Ziua Internaţională a Francofoniei, au participat aproximativ 300 de persoane, printre care diplomaţi, funcţionari polonezi, oameni de afaceri, personalităţi culturale.
Standul Ambasadei Republicii Moldova a inclus obiecte de artizanat, produse culinare tradiționale, băuturi alcoolice și non-alcoolice, precum și variate produse de cofetărie. Acesta s-a bucurat de o atenție sporită din partea audienței datorită gamei largi de obiecte expuse.
 

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, cu suportul Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone (GADIF), în incinta Ambasadei României la Varșovia.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam