Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2015 | 19:39
Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru tinerii din Moldova
Şansă pentru studenţii moldoveni. Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din ţara noastră. Candidaţii vor primi o bursă lunară de 500 de euro, relatează Mesager.
Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea pe durata a cinci luni să activeze în cadrul biroului unei deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi procesul decizional, să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.

„Selecţia bursierilor se va face de către o comisie de selecţie independentă a Bundestag-ului german. Timp de 15 săptămânii, tinerii vor acumula cunoştinţe, dar şi experienţă practică în domeniul muncii parlamentare. După încheierea programului, aceştia se vor întoarce în ţară şi vor pune în practică tot ce au învăţat la universităţile din Berlin”, a declarat Randolph Kruger, șef secție logistică a Bundestagului.

Participanţii vor începe activitatea în Bundestag la începutul lunii martie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam