Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Aprilie 2015 | 14:01
Burse în cadrul Bundestagului german pentru tineri moldoveni
Bundestagul Germaniei oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Tinerii selectaţi vor avea timp de 5 luni să activeze în cadrul biroului unui deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi procesul decizional, să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.
Programul „Bursa Parlamentară Internațională 2016” a Bundestagului Germaniei se va desfășura în perioada 1 martie – 31 iulie 2016. Tinerii selectați vor primi o bursă lunară de 500 de euro.

La programul de burse pot aplica tinerii născuți după 1 martie 1986, care au cunoștințe foarte bune de limbă germană.  Dosarul de participare urmează a fi expediat până pe data de 30 iunie 2015, pe adresa de e-mail info@chisinau.diplo.de.

Dosarul complet Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selectare pot fi găsite pe site-ul Bundestagului Germaniei http://www.bundestag.de/ips.  Telefon de contact în cadrul Ambasadei Germaniei: 022 200 600.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam