Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 August 2016 | 18:00
Burse în Slovacia pentru opt tineri moldoveni
Opt tineri moldoveni vor beneficia de burse de studii din partea Guvernului Slovaciei. Ambasada Slovaciei la Chişinău i-a desemnat astăzi în cadrul unei ceremonii oficiale pe cei opt beneficiari care îşi vor face studiile în acest stat, relatează Mesager.
Cătălina Dumneanu din Măgdăceşti este una dintre cei opt tineri care îşi va face studiile în Slovacia. Tânăra spune că doreşte să devină stomatolog şi demult visa la o bursă în străinătate.

Viitorii studenți au fost selectați de către o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Ambasadei și ai Ministerului Educației de la Chișinău.

Tinerii vor beneficia lunar de o bursă în mărime de 300 de euro, bani din care își vor asigura cazarea și celelalte cheltuieli pentru trai.

Slovacia oferă burse de studii pentru cetățenii moldoveni al treilea an consecutiv.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam