Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2014 | 14:04
Business Forumul pe ruta Piemonte – Moldova, lansat la Torino
Primul forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii pe ruta Piemonte - Republica Moldova a avut loc la Torino, între 30 septembrie şi 1 octombrie.
Business Forumul „Piemonte întâlneşte Republica Moldova” a fost vizitat de mai mulți oficiali italieni, precum și de o delegație moldovenească din care a făcut parte ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, ministrul Justiției, Oleg Efrim, Directorul MIEPO, Dona Școla, precum și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa Ambasadorului Italiei la Chișinau, Enrico Nunziata, care a subliniat că după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova este deja în plină desfăşurare a reformelor interne care, la rândul lor, vor deschide ușile spre o viitoare integrare graduală în UE. „Piața Republicii Moldova, va fi din ce în ce mai reglementată de normele comunitare. Reducerea progresivă a taxelor vamale va facilita și mai mult schimburile comerciale dintre Italia și Republica Moldova”, a menționat oficialul italian.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a accentuat faptul că Republica Moldova îmbunătățeşte tot mai rapid propriului business ceea ce va permite țării să devină mai atractivă pentru investitorii străini: „Un mediu de afaceri sănătos nu poate exista fără toleranță zero față de corupție, fără reguli clare și birocrație menținută în frâu de transparență”.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam