Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Septembrie 2014 | 15:12
Business Forumul „Piemonte întâlneşte Republica Moldova”, organizat la Torino
Primul forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii pe ruta Piemonte - Republica Moldova va avea loc, în perioada 30 septembrie -1 octombrie, la Torino. În cadrul evenimentului, Compania „Air Moldova” va lansa noua cursă Chişinău-Torino.
Forumul își propune consolidarea colaborării economice şi  crearea contactelor între Piemonte şi Republica Moldova cu scopul de a dezvolta comerţul şi oportunitățile investiţiilor.

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie Moldo-Italiane din Chișinău, după ratificarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană, Republica Moldova va deveni și mai atractivă pentru investitorii străini.

Business Forumul „Piemonte întâlnește Republica Moldova”, conceput şi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană din Chişinău va fi vizitat de către mai mulți oficiali italieni.

La eveniment va fi prezentă și o delegație din țara noastră din care va face parte ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, ministrul Justiției, Oleg Efrim, Directorul MIEPO, Dona Școla, precum și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam