Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Mai 2014 | 11:12
Businessmeni moldoveni într-o misiune economică în Turcia
În aceste zile agenţi economici moldoveni din domeniul construcţiilor efectuează o vizită de afaceri în Istanbul, Turcia, la Expoziţia internaţională specializată „Trukeybuild Istanbul”.
Misiunea economică în Turcia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova şi Asociaţia Exportatorilor din Anatolia (Turcia), cu scopul de a facilita schimbul de experiență, preluarea noilor tehnologii și inițierea relațiilor de colaborare între oamenii de afaceri din cele două state.

„Expoziţia internaţională de construcţii, materiale şi tehnologii pentru construcţii „Turkeybuild” este unul dintre cele mai importante târguri specializate din Europa, Orientul Mijlociu şi Regiunea Mării Negre. Tradițional, la fiecare ediție a acestui eveniment CCI a Moldovei organizează misiuni economice.
Businessmenii din Moldova vor vizita târgul, se vor familiariza cu noutățile și tendințele în domeniul construcțiilor, vor purta discuții cu potențiali parteneri de afaceri”, spune Mihai Bîlba, șeful Direcției relații internaționale a CCI a Moldovei.

Următoarea vizită de afaceri similară, organizată de CCI, va avea loc în perioada 10 - 13 iunie curent, la Expoziţia internaţională „Beauty Eurasia”, care se va desfășura la Istanbul.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Turcia, pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 milioane de dolari, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam