Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2014 | 14:27
Cadavrul unei moldovence găsit în apele Italiei
Autorităţile italiene au găsit cadavrul unei femei din Republica Moldova în apele din largul portului Marina Grande din Italia, informează tgprocida.it.
Victima s-a dovedit a fi o femeie originară din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani. Potrivit presei italiene, moldoveanca se afla la bordul unei nave ce avea drept punct de destinaţie Insula Ischia. La scurt timp, echipajul navei a anunțat despre dispariția unei persoane de la bordul navei. Poliţia a găsit un rucsac în care se aflau actele victimei și o scrisoare de adio, precum şi antidepresive.

Femeia, rezidentă a oraşului italian, Faenza, din regiunea Emilia-Romagna cu trei zile înainte de accident le-a spus rudelor că vrea să plece la Milano, pentru un interviu de angajare.

Cadavrul a fost transportat la o unitate medico-legală pentru a stabili circumstanțele decesului.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam