Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2015 | 10:38
Cadouri de Paşti de la diaspora din Irlanda pentru copiii şi tinerii de la „ARTICO”
Comunitatea basarabenilor din Irlanda „Moldova-Vision” a transmis copiilor şi tinerilor de la Centrul Republican „ARTICO” mai multe de cadouri în semn de felicitare cu Sfintele Sărbători Pascale şi mulţumiri pentru mărţişoarele confecţionate pentru diasporă.
„La rândul nostru, aducem mulțumiri celor implicați în această acțiune și ne bucurăm că de această dată mărțișoarele transmise în diasporă au legat frumoase prietenii!”, au declarat reprezentanții Comunității basarabenilor din Irlanda „Moldova-Vision”.

Amintim că tinerii și copiii de la Centrul Republican „ARTICO” și Centrul „CULTUM” au confecționat, în acest an, 3500 de mărțișoare care au ajuns la reprezentanții diasporei cu ajutorul Biroului pentru Relații cu Diaspora.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam