Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iunie 2017 | 13:40
Cadouri pentru copiii din diasporă
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 500 de abecedare „Albinuţa”, semnate de Grigore Vieru, sunt donate de către Guvern, copiilor născuţi în diasporă, prin intermediul Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
Scopul acțiunii constă în încurajarea copiilor din diasporă să învețe limba română și astfel să dezvolte legături emoționale cu țara de origine a părinților lor.
 
Abecedarele vor fi expediate misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în țările de destinație ale conaționalilor noștri.
 
Fiecare abecedar va conține un semn de carte cu un mesaj din partea prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip: „Dragă copile, învață carte şi vei avea parte de o viaţă mai bună, perseverează pe calea cunoştinţelor, astfel, ca Republica Moldova, ţara părinţilor tăi şi a ta, să fie mândră de tine!”.

BRD a lansat până în prezent mai multe acțiuni și programe guvernamentale pentru copiii din diasporă, menite să mențină și să consolideze legăturile cu țara de origine, Republica Moldova, dar și să promoveze tradițiile, cultura și valorile neamului în rândul cetățenilor stabiliți peste hotare. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam