Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2018 | 17:29
Călătorie gratuită cu trenul prin Europa pentru tinerii moldoveni care au cetăţenie română
Tinerii din Republica Moldova, care deţin cetăţenia română, vor putea călători din această vară gratuit cu trenul prin Europa. Decizia vine în urma planului Comisiei Europene de a oferi permise Interrail pentru 30 de zile tinerilor care împlinesc 18 ani, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
În acest context, Uniunea Europeană (UE) a alocat 12 milioane de euro pentru a furniza între 20 000 şi 30 000 de permise Interrail.

Iniţiativa ţinteşte să le ofere tinerilor europeni oportunitatea de a explora Europa, dar şi de a se conecta mai bine cu identitatea europeană, pentru a înţelege valorile de bază ale UE.

Propunerea a fost făcută în martie de către europarlamentarul român Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pe bugetul UE pentru 2019.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam