Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2014 | 16:07
Campania ”Adevărata Basarabie” organizată pentru a cincea oară în România
Tinerii basarabeni din România vor organiza pentru a cincea oară campania ”Adevărata Basarabie”, proiect implementat de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi şi susţinut de către Consiliul Judeţean Iaşi.
Potrivit organizatorilor, scopul campaniei care va demara în perioada 1-30 mai în România este de a arăta tinerilor situația reală din Republica Moldova, de a înfățișa adevăratele aspecte ale vieții socio-culturale, de a crea noi colaborări în diferite domenii de activitate, de a prezenta cultura românească specifică Basarabiei, de a arăta adevăratele talente, locurile pitorești din țară și de a cunoaște identitatea națională.

Ediția a cincea a campaniei ”Adevărata Basarabie” prezintă un program complex, astfel vizitatorii vor putea urmări spectacole la care vor juca actorii teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” de la Chișinău și proiecții de film.

Iar pentru a atașa românii de pe ambele maluri ale Prutului, va fi organizată o excursie în Republica Moldova, denumită „Cunoaște Basarabia” sau “Nuntă în Basarabia”,  în perioada 16-18 mai. Studenții vor vizita o serie de locuri pitorești și obiective turistice din Basarabia, precum: Rezervația științifică „Pădurea Domnească”, Rezervația naturală „Suta de Movile”, orașul Edineț, Mănăstirea Curchi, Orheiul Vechi, Cricova și “oraşul din piatră albă” – Chișinău, capitala Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam