Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iulie 2014 | 13:56
Campionii români susţin campania „Vedetele donează românism”
Nume mari din lumea sportului românesc s-au alăturat campaniei „Vedetele donează românism”, iniţiată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cu o săptămână în urmă. Andreea Răducan, Mihai Leu, Ruxandra Dragomir, Camelia Potec sunt doar o parte dintre sportivii care au donat lucruri personale pentru a fi scoase la licitaţie.
Amintim că licitația are ca scop strângerea de resurse financiare pentru organizarea unei Școli de Cultură și Afirmare Românească în această vară, la care vor participa 200 de tineri basarabeni.

Potrivit organizatorilor campaniei, până în prezent peste 80 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului s-au implicat în această campanie, susținând astfel românismul în Basarabia. Cristian Țopescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Tudor Gheorghe, Cătălin Josan, Maia Morgenstern, Tudor Chirilă sunt doar câteva dintre personalitățile care au făcut donaţii în acest sens.

„Pe lângă faptul că acești  oameni sunt niște talente înnăscute, cu zeci de premii în palmares, ei reprezintă și niște modele autentice de muncă asiduă și implicare civică. Așa cum în Basarabia ne bazăm pe sprijinul elitei culturale, acest lucru se reflectă și aici, în societatea din dreapta Prutului, în toate domeniile, nu doar sportiv sau cultural-artistic, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne încurajeze pe viitor”, a declarat Cristian Davin, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Doritorii sunt invitați să cumpere mănușile de box ale lui Mihai Leu, ochelarii de înot ai Cameliei Potec, tricoul lui Paul Pârvulescu donat de Peluza Sud Steaua, mingea de baschet a lui Virgil Stănescu sau cartea autobiografică a Andreei Răducan, toate cu autograful foștilor posesori pot fi licitate până pe 1 august, pe site-ul www.actiunea2012.ro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam