Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Iulie 2015 | 17:00
Candidatura Valentinei Naforniţă, recomandată pentru Premiul Naţional de Stat
Ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc, recomandă candidatura Valentinei Naforniţă pentru decernarea Premiului Naţional de Stat, în contextul aprecierii internaţionale la cele mai prestigioase concursuri de muzică de profil, înmânarea urmând a avea loc în cadrul sărbătorii naţionale dedicate Zilei Independenţei.
De asemenea, ministrul a invitat-o pe soprana Valentina Naforniță să participe la evenimentele culturale internaționale organizate de Ministerul Culturii, cea mai apropiată evoluție a Valentinei Naforniță în Republica Moldova fiind la Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, care va avea loc în perioada 4-13 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieşu”.

Veritabilă ambasadoare a Moldovei în domeniul culturii, înregistrează performanţe excepţionale ca soprană evoluând pe scenele operelor lirice din Milano, Viena, Moscova, a susţinut recitaluri la Chișinau pe scena Palatului Naţional „Nicolae Sulac” şi Palatului Republicii. De asemenea, sopranei Valentina Naforniţă, de Ziua Naţională a Culturii, i s-a decernat Premiul Ministerului Culturii în domeniul muzicii „Gavriil Muzicescu”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam