Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2015 | 12:34
Cărţi din Moldova vor concura cu „Cele mai frumoase cărţi din România”
Cărţi publicate în Republica Moldova au fost înscrise la Concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”, ediţia a IV-a. Potrivit Institutului Cultural Român, în total vor concura 233 de opere publicate sau tipărite în România sau Moldova.
Câștigătorii vor fi anunțați la 29 octombrie în cadrul Galei de premiere care are loc împreună cu vernisajul expoziției „Cele mai frumoase cărți din România” 2015, la Biblioteca Națională a României de la București.

În acest an, juriul va acorda Marele Premiu și alte opt premii speciale. Premiul pentru tânăr designer acordat de ICR şi Centrul Naţional al Cărţii şi constă în susținerea unei deplasări şi participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate. Premiul pentru experiment tipografic este oferit de tipografia „Alutus” și constă în susținerea unui exercițiu de producție de carte.

Proiectul este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam