Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2018 | 15:50
Cărţi din Sofia pentru etnicii bulgari din Moldova
Ambasada Republicii Moldova la Sofia şi Primăria Mladost-Sofia au finalizat campania de colectare a cărţilor pentru etnicii bulgari din ţara noastră.
În preajma Sărbătorii Scrisului slavon, iluminismului și culturii bulgare, a fost finalizată prima parte a acțiunii de caritate, inițiată de Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria și Primăria Mladost-Sofia, în cadrul căreia au fost adunate sute de cărți în limba bulgară pentru vorbitorii acestei limbi din țara noastră.
 
În cadrul unui eveniment organizat în incinta misiunii diplomatice, ambasadorul Ștefan Gorda și primarul-interimar al Mladost-Sofia, Rumen Rusev, au exprimat recunoștință și sincere mulțumiri locuitorilor sectorului Mladost, care au participat la această extraordinară demonstrație a spiritului civic, prieteniei și culturii, solidarității care leagă popoarele țărilor noastre, și pentru sprijinul generos oferit pentru dezvoltarea culturii etniei bulgare din Moldova.
 
Acțiunea de colectare a cărților a început acum câteva luni. În cadrul acesteia mulți cetățeni bulgari au donat cărți din colecțiile personale, urmând ca Ambasada să le transporte în Moldova și să le distribuie școlilor și bibliotecilor din localitățile populate de etnicii bulgari.
 
Cooperarea dintre Ambasadă și Mladost-Sofia s-a materializat prin desfășurarea sărbătorii Mărțișorului, la începutul primăverii, și acum continuă cu acțiunea de colectare a cărților pentru etnicii bulgari din Moldova.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam