Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Noiembrie 2014 | 10:12
Cărţi poloneze în limba română despre prăbuşirea comunismului, lansate la Chişinău
Nouă cărţi poloneze despre prăbuşirea comunismului, în varianta limba română, sunt prezentate astăzi la Biblioteca Naţională de la Chişinău.
În cadrul prezentării de carte cu genericul „Prăbușirea comunismului - tema câtorva dintre recentele ediții românești ale unor cărți poloneze” vor vorbi: Alexe Rău, director general al Bibliotecii Naționale din Republica Moldova, Maja Wawrzyk, directorul Institutului Polonez din București, Igor Cașu, istoric, directorul Centrului pentru Studiul Totalitarismului, Facultatea de Istorie si Filozofie a Universității de Stat Moldova. Moderator va fi Vitalie Ciobanu, scriitor, redactor-șef al revistei “Contrafort”.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, gazda manifestării, prezintă publicului în această perioadă și o expoziție de fotografie intitulată „De la Solidaritate la Masa Rotundă”, care ilustrează evenimentele din Polonia ce au dus la căderea sistemului comunist în această țară.

Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente pregătite de Institutul Polonez din București împreună cu parteneri din Republica Moldova, cu ocazia sărbătoririi celor 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam