Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iunie 2015 | 15:08
Cartea „Fabule Moderne” de Tatiana Ţîbuleac va fi lansată în Franţa
Cartea „Fabule Moderne” semnată de scriitoarea moldoveancă stabilită în Franţa, Tatiana Ţîbuleac, va fi lansată marţi, 16 iunie, la Paris. Cartea se vinde în Republica Moldova şi a fost cumpărată de către iubitorii de carte din peste 20 de ţări din Europa.
Cartea „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac conține poveștile a câteva zeci de migranți români din Franța și din alte state europene.

Solicitată de TRM.MD, Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture”, coorganizator al evenimentului, a menționat că scopul acestor istorii este să inspire oamenii aflați departe de casă și să povestească despre viața lor din altă perspectivă - una pozitivă. Cartea a fost lansată în luna decembrie la Chișinău și este una dintre cele mai vândute cărți ale anului.

Protagoniștii „Fabulelor moderne”, invitați la eveniment sunt: Iulia Badea-Guéritée, jurnalistă și poetă română stabilită în Franța; Cezara Kolesnik, pictoriță din Moldova stabilită în Franța; Veronique North-Minca, fostă angajată a Ministerului de Externe Francez, a activat în ambasadele Franței în România și Republica Moldova; Oleg Serebrian, ambasadorul Republicii Moldova în Franța și Igor Guzun, editorul cărții.

Serata culturală se va încheia cu un recital de muzică folk românesc, susţinut de către tinerii artiști „Condorii Negri”, în componența Alexandru Federiuc, Mihai Sârbu și Constantin Cozlan.

Evenimentul cultural - artistic este organizat de către Institutul Cultural Român din Paris și se înscrie în proiectul „Identitate și Memorie” al Asociației „Constellation Culture”, care are drept scop valorizarea patrimoniului local, prin intermediul diversității cultural-artistice, precum și sprijinirea artiștilor de excepţie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam