Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Mai 2014 | 11:40
Cartea „Pietrele din Kolîma” de Boris Marian, tradusă în limba maghiară
Ambasada Republicii Moldova la Budapesta a fost gazda prezentării cărţii „Pietrele din Kolîma” a poetului moldovean Boris Marian, lucrare tradusă în limba maghiară de către scriitorul Zoltan Orosz.
În cadrul seratei oferite cu această ocazie au ținut discursuri mai mulți artiști, precum și István Turczi, directorul Departamentului Poetic al Asociației Scriitorilor din Ungaria. Cei prezenți au ascultat și un recital din versurile poetului Boris Marian, în versiunea tradusă în limba maghiară.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ungaria, la eveniment au fost invitaţi membrii Asociației de prietenie moldo-maghiară, membri ai diasporei moldoveneşti din Budapesta şi reprezentanţi ai mediului literar din Ungaria.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam