Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2015 | 16:48
Câteva sute de persoane au participat la evenimentul „Moldova, mon amour”
Prezentări de modă, atelier culinar, degustare de vinuri, workshop artistic şi expoziţii – de toate acestea s-au bucurat vizitatorii evenimentului de schimb cultural şi artistic „Moldova, mon amour”. Evenimentele au avut loc, în perioada 12-13 decembrie, în oraşul Bordeaux, Franţa.
Potrivit publicației „Gazeta Basarabiei”, evenimentul ce a întrunit câteva sute de persoane, cetățeni moldoveni, români și francezi, și-a propus să realizeze un pod cultural între Franța și Republica Moldova.

Nici localitatea unde a avut loc manifestarea nu a fost aleasă întâmplător. Orașul Bordeaux este capitala mondială a vinului fiind parte a patrimoniului mondial UNESCO.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam