Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2015 | 11:11
Ce-a de-a II-a ediţie a „Festivalului Ouălor Încondeiate” va demara la Lisabona
Moldovenii din Portugalia vor avea posibilitatea să înveţe şi să aplice mai multe tehnici de încondeiere a ouălor în cadrul celei de-a doua ediţii a „Festivalului Ouălor Încondeiate”, care va avea loc la Lisabona, la 18 aprilie.
Organizatorii promit că punctul culminant în programul Festivalului va fi atelierul practic de încondeiere a ouălor unde vor fi demonstrate tehnicile de încondeiat ouă, iar participanţii la Festival vor avea ocazia de a învăţa acest meşteşug. În cadrul evenimentului va avea loc parada portului popular și a coșului pascal, expoziție gastronomică precum și un concert de muzică sacră pascală.

La manifestare va lua parte şi meşterul popular Angela Don, din satul Lalova, Rezina. Ea va prezenta o expoziţie de ouă încondeiate în diferite tehnici şi ornamente tradiţionale.

Evenimentul este organizat de Centrul de Artă şi Cultură „Trei Culori” din Lisabona cu susținerea Ministerul Culturii, Biroul pentru relaţii cu diaspora şi Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam