Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2016 | 11:55
Cea de-a patra ediţie a programului DOR invită spre participare şi copiii din diaspora română
100 de tineri din diaspora Republicii Moldova şi România vor participa la ediţia din acest an a programului „DOR-Diaspora.Origini.Reveniri”. Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie şi constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de tabere pentru copiii cetăţenilor din Republica Moldova aflaţi peste hotare.
Pentru prima dată în acest an, vor fi selectați și zece tineri din România. Tinerii vor fi selectați  în baza dosarelor depuse online pe adresa www.dor.md, a menționat șeful adjunct al Biroului Relații cu Diaspora, Liuba Valcov.

„Scopul Programului DOR este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate a copiilor și tinerilor din diasporă cu Republica Moldova. Vor fi organizate ateliere de cunoaștere a limbii, a tradițiilor, a istoriei Republicii Moldova, copiii vor fi implicați în activități interactive, precum și multe alte inițiative care vor veni în acest an din partea trainerilor care vor asigura activitățile din cadrul programului”, a explicat pentru Radio Moldova Actulități Liuba Valcov.
În perioada 25 martie – 25 mai 2016, copiii și adolescenții din diasporă se pot înregistra online, pe www.dor.md, pentru a participa la program.

Pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel de bază conversație și nivel mediu de înțelegere), iar cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate pe 1 iunie 2016.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam