Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Ianuarie 2014 | 15:29
Cei mai buni studenţi moldoveni din străinătate, premiaţi la Chişinău
36 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile în străinătate sunt premiaţi în seara zilei de sâmbătă, 4 ianuarie, în cadrul Galei patronate de Premierul Iurie Leancă. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în incinta Palatului Republicii de la Chişinău.
Evenimentul va reuni studenți, absolvenți și tineri originari din Republica Moldova, care își fac studiile în străinătate, precum și distinși invitați din domeniul academic, public și cel de afaceri.

Juriul concursului este format din personalități marcante ale vieții publice din Republica Moldova și din afara țării  din diferite sfere de activitate precum profesori, cercetători, oameni de afaceri, jurnaliști.

Prim-ministrul Iurie Leancă, sub patronatul căruia s-a desfășurat concursul „Excelență Academică pentru Moldova” va fi prezent la eveniment.
Gala Studenților Originari din Republica Moldova este la prima ediție și se desfășoară la inițiativa Asociației studenților moldoveni din Franța "Jeunes Moldaves", în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora.

Evenimentul este organizat cu susținerea proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam